Welcome to Avis

Forberedelse på FIA World Endurance Championships

Avis bringer dig tættere på action ved WEC og den 100. udgave af 24-timersløbet Le Mans

Motorbrølet ved åbningen af den internationale motorsportskalender er blevet lidt højere med Avis blev bekræftet som Premium Partner for FIA World Endurance Championship 2023-sæsonen.

Avis er stolte af at stille op som Vehicle Rental Service Premium Partner ved den prestigefyldte globale serie af FIA WEC endurance-motorløb, der finder sted fra marts til november. Hvad er højdepunktet? Det franske 24-timers Le Mans, der har hundredårsjubilæum i juni.

Den spændende FIA WEC-serie afholdes over syv mesterskabsløb, der tager fra seks til 24 timer. Globale bilproducenter såsom Ferrari, Porsche, Peugeot, Toyota og Cadillac kæmper side om side på nogle af verdens bedste racerbaner.

Booking af bil med Avis kan være det bedste valg for de fans, der planlægger et roadtrip til FIA WEC-destinationer.  Avis'  moderne biludvalg har noget for enhver smag: fra luksusbiler og stationcars til større grupper til mindre, super-brændstofeffektive modeller samt hybrid- og elbiler.

 

 

Avis-banebannere ses i Portimão-løbet den 16. april 2023

Vi værdsætter mangfoldighed: Kvinder i motorsport

Hos Avis hylder vi FIA WEC-missionen om at øge kvindelig kørerrepræsentation i motorsport, fordi det stemmer overens med vores egen forståelse af, at teamwork og inklusion er vigtigt for fremragende kørsel. I 2022 blev Iron Dames det første 100 % kvindelige racerhold, der kom på podiet i World Endurance Championship efter en flot andenplads ved Six Hours of Monza.

Otte kvinder har været på startlinjen i 24-timers Le Mans siden 2019: Sarah Bovy, Tatiana Calderon, Sophia Floersch, Rahel Frey, Michelle Gatting, Manuela Gostner, Beitske Visser og Lilou Wadoux (foto, højre), som tilsammen er kommet ind i top-10 adskillige gange.

I denne video fortæller tre kvindelige kørere inden for endurance mortorløb os, hvordan de udlever deres drøm ved at arbejde inden for motorsport.

Lilou Wadoux fra Frankrig: FIA WEC 1000 Miles of Sebring
Avis Preferred

Avis Preferred-medlemmer får følgende fordele

… jo mere du lejer, desto flere frynsegoder får du

  • Priority-service med hver lejebil – Undgå unødvendig ventetid med færdigudfyldte dokumenter og separate Avis Preferred-skranker
  • Optjen gratis opgraderinger og eksklusive  rabatter
  • Avis-appen – få den fulde oplevelse på Avis-appen, inkl. lejeændringer eller opgradering af din lejebil, selv på vej til et udlejningscenter, samt mulighed for at vælge lige det mærke og model af det køretøj, du ønsker.

Hvornår og hvor bliver FIA WEC afholdt i år?

De syv store løb i 2023 afholdes i:
 

Sebring (USA) - 17. marts

Portimão (Portugal) - 16. april

Spa-Francorchamps (Belgien) - 29. april

Le Mans (Frankrig) - 10.-11. juni

Monza (Italien) – 9. juli

Fuji (Japan) – 10. september

Bahrain (Bahrain) - 4. november


Hvornår er der 24-timers Le Mans 2023?

Dette års Le Mans-løb (foto, højre) finder sted lørdag d. 10. juni – søndag d. 11. juni 2023, med start kl. 16 (CET).

Hvor  afholdes Le Mans 24-timersløb i 2023?

Le Mans afholdes på Circuit de la Sarthe i byen Le Mans, ca. 80 kilometer nord for Tours og syd for Alencon.

Vidste du det? World Endurance Championship-motorløb såsom 24-timersløbet Le Mans har været teststedet for udvikling af bilers sikkerhed, bremsning og brændstofydelse, og testresultaterne bliver senere standarden for de biler, vi kører …

Avis-bannere vises på Spa-Francorchamps-banen
Banen i Spa-Francorchamps

Find vejen

Er du stadig i gang med at planlægge din tur til WEC og Le Mans? Mærk atmosfæren og nyd dit roadtrip til mesterskaberne fra et af Avis-udlejningssteder:

Portimão (Portugal)

Det nærmeste Avis-biludlejningssted: Avis Praia Da Rocha Portimão eller se andre udlejningscentre hos Avis Portugal
Nærmeste lufthavn på Algarve International Circuit med et Avis’ biludlejningsstedFaro Lufthavn (FAO) (80 km)


Le Mans, Frankrig

Det nærmeste Avis-biludlejningssted: Avis ved Le Mans Togstation, eller se andre udlejningscentre hos Avis Frankrig
Den nærmeste lufthavn på 24-timers Le Mans med et Avis’ biludlejningssted: Charles de Gaulle lufthavn, Paris (CDG) (150 km), eller Paris Orly (ORY) (239 km) 
Rejs til Le Mans fra Paris med TGV fra Paris Montparnasse til Le Mans Togstation, 54 min.


Spa-Francorchamps, Belgien

Det nærmeste Avis-biludlejningssted: Avis Liege (65 km), eller se andre udlejningssteder hos Avis Belgien.
Nærmeste lufthavne på Spa-Francorchamps Circuit (foto, venstre) med Avis’ biludlejningssteder: Bruxelles Lufthavn (BRU) eller Bruxelles-Sud Charleroi lufthavn (CRL)begge ligger 140 km fra Spa


Monza (Italien)

Det nærmeste Avis-biludlejningssted: MonzaAvis ved banegården i Milan (18,5 km), eller se andre udlejningssteder hos Avis Italien
Nærmeste lufthavne på Monza International Circuit med et Avis’ biludlejningssted: Milano Linate (LIN) (24,3 km); Milano Malpensa (MXP) (61,2 km).

Hvad er endurance-motorløb, og hvordan fungerer det?

I modsætning til F1 er endurance-motorløb (endurance-motorløb) sammensat af en række ruter med forskellige distancer og tider, fra 1000 mil på kortest tid i Sebring, til den længste distance kørt på seks timer på Monza-banen, til 24 timer i Le Mans. Hold bestående af tre kørere i hvert køretøj konkurrerer med mere end 30 holdbiler ved startlinjen i hvert løb.

Hver kører og teamet bag arbejder sammen ​for at bevare fokus, hastighed og ydeevne over lange distancer og tid.​ Ligesom vi gør med Avis’ globale biludlejningsdrift, hvor gnidningsfri, effektive førerskifter og jagten på ekspertise er afgørende for succes.

Hvert løb og hver sæson kræver en overordnet strategi. Holdene skal være fleksible for at kunne tilpasse sig de udfordringer, hvert løb medfører for deres racerbiler både ude på banen og i pitten. Ligesom ved kørsel på vejen er skiftende vejrforhold, svingende temperaturer og overfladeforhold en del af holdets sikkerhedsovervejelser.

#1 RICHARD MILLE RACING TEAM / FRA / Oreca 07
Bilerne i Sebring International Raceway - Sebring - USA

Hvilken type biler deltager i endurance-motorløb?

For at øge spændingen og udfordringsniveauet ved FIA WEC, køres der tre forskellige biltyper på samme bane på samme tid.

Biltyperne er Hypercars, LMP2 og LM GTE AM. Prototypeklasserne (Hypercar og LMP2) er for producenter, der ønsker at afprøve deres senest udviklede modeller og innovationer. Designet af disse racerbilsprototyper fokuserer på teknologisk innovation frem for efterligning af personbiler.

GTE-kategorien er til racerbiler, som ligner sportsvogne og kan køres på vejen. GTE Am-klassen består af private hold med amatørkørere.

Samarbejde og kammeratskab mellem amatørkørere og professionelle racerkørere er kernen i traditionen og værdierne ved  endurance-motorløb, som er fokuserer på godt teamwork.

Disse multiklasse-løb betyder, at overhaling er for prototyperne. Langsommere biler skal holde sig til deres vognbane for at gøre det muligt for de hurtigere biler at overhale. GTE-biler er i gennemsnit 15 til 45 sekunder langsommere end LMH-bilerne.

Hvem deltager i FIA WEC 2023?


Tilmeldingerne til FIA WEC 2023-sæsonen inkluderer 38 helsæsondeltagere fra 12 forskellige lande. Der er et rekordstort antal hold, der konkurrerer i kategorierne Hypercar og LMGTE Am. Tjek startlisten til FIA WEC 2023.

Racing mod en grønnere fremtid

Det ultimative mål med 24-timers Le Mans og FIA World Endurance Championship er at opfylde fremtidens transportkrav. At være  i spidsen for udviklingen af ny teknologi, der vil føre til en grønnere verden for fremtidige generationer.

WEC er det første elitemesterskab i motorsport, der bruger 100 % vedvarende brændstof. Hos Avis deler vi WEC’s vision for en fremtid med bæredygtig transport. Vores moderne biludvalg omfatter brændstofeffektive, fuldt elektriske biler samt hybridbiler.

#85 IRON DAMES / Porsche 911 RSR - 19 - FIA WEC 1000 Miles of Sebring

Hvor og hvordan kan man se FIA World Endurance Championships (WEC)?

Trackside vil altid være det rette sted at være. Køb WEC-billetter her.

Men du kan også se optakten og livedækningen af FIA WEC derhjemme på Eurosport, som er en af de vigtigste TV-kanaler for WEC 2023. Der er også omfattende gratis og betalt dækning i alle europæiske lande samt onlinedækning på flere platforme, herunder Discovery+.