Welcome to Avis

WEC Portimão : Alt det, du behøver at vide

Se FIA WEC-løbet i Portimão med Avis-biludlejning

Avis er Premium Partner ved FIA World Endurance Championships (WEC), som besøger Portimão i Algarve, Portugal, til det andet løb i endurance-motorløbssæsonen, der afholdes på Algarve International Circuit/Autódromo Internacional do Algarve (AIA).

Mærk atmosfæren og nyd dit roadtrip til løbene fra Avis Praia Da Rocha Portimão, eller se andre biludlejningssteder hos Avis Portugal.

Nærmeste lufthavn på Algarve International Circuit med et Avis’ biludlejningssted er:  Faro Lufthavn (FAO) (80 km).

Avis-banebannere ses i Portimão-løbet den 16. april 2023
Det smukke strandlandskab i Portimão, Portugal

Dato:

Hvornår afholdes WEC Portimão 2023?

Oplev spændingen ved FIA World Endurance Championships, der starter med sæsonens første løb i Sebring (USA) og fortsætter til den solrige Algarve i Portimão, Portugal d. 16. april.

Hvor mange timer varer Portimão FIA WEC-løbet?

Portimão FIA WEC-løbet tager seks timer, hvilket er grunden til, at det ofte kaldes 6 Hours of Portimão.

Banen

Hvor ligger Portimãos racerbane?

Spændingen ved FIA World Endurance Championship kommer til Algarve International Circuit (Autódromo Internacional do Algarve) i Portimão.

Hvordan er Portimão-banen?

Portimãos racerbane er Algarve International Circuit (Autódromo Internacional do Algarve). Der er tale om en af de mest moderne højteknologiske baner på motorløbskalenderen. Den blev designet af Ricardo Pena og bygget færdig i 2008. FIA WEC i Portimo strækker sig over 4,6 teknisk udfordrende kilometer med 16 sving, stigninger, hældninger og bakker. Hovedstrækningen er 962 m lang.

 

I pitlane

Kørerskiftet er et af de mest spændende og afgørende aspekter ved FIA WEC-løbet. Der er 42 pitgarager i Portimão
 

Hastighedsrekorden i Portimão

01:27,987 af Sebastien Buemi (F1), d. 21. januar 2009

Højdepunktet ved Portimão-banen

Portimãos blinde sving er særligt udfordrende, da spidsen af svinget her er på toppen af bakken, hvilket betyder, at kørernekæmper med at se, hvor de skal bremse.

Udsigt ud over stranden fra en hotelaltan i Portimão, Portugal

Hvad kan man forvente, hvor skal man overnatte, og hvad skal man pakke?

Portimão anses som en af verdens mest krævende racerbaner. Den 16.654-sæders tribune er designet til at give vidtrækkende udsigter ud over hele banen og over landskabet omkring den. Det varme og solrige klima gør det dobbelt så populært blandt fans.

AIA-banen i Portimão byder på en række restauranter og indkvartering fra femstjernede hoteller til familielejligheder.

Hvordan er vejret i Portimão og Algarve?

Portimão og Algarve har 300 solskinsdage om året, hvilket gør området til en populær rejsedestination hele året rundt.

 

Find vejen

Hvor ligger Portimão?

Portimão er en smuk kystby i Algarve-området i Sydportugal. Den ligger 280 km fra Lissabon.

Hvor ligger racerbanen i Portimão?

Portimãos racerbane, Autódromo Internacional do Algarve, ligger 15 minutter fra havnebyen Portimão. Man skal køre 4,5 km mod nord ad motorvejen A22 og tage frakørslen mod Mexilhoeira Grande.

Hvordan kommer man til Portimão-banen?

For at komme til Algarve International Circuit (Autódromo Internacional do Algarve) i Portimão kan du leje en bil ved den nærmeste Avis’ biludlejningscenter, som ligger i Praia Da Rocha i Portimão. Alternativ kan du leje en bil hos Avis i Faro Lufthavn.

Hvilken lufthavn ligger tættest på FIA WEC?

Den nærmeste lufthavn på Portimão-banen (Algarve International Circuit) er Faro Lufthavn, der ligger 85 km fra racerbanen - det tager ca. en time at køre dertil. Faro Lufthavn kaldes også Gago Coutinho Lufthavn og ligger fire kilometer mod vest for byen Faro i Portugal. Den beskrives som ‘porten’ til Algarve.

Lissabon Lufthavn ligger 288 km nord for Portimão, så alternativet kunne være at flyve til Portugals hovedstad og leje en bil ved Avis Lissabon Lufthavn for at nyde din egen langdistancetur gennem det fantastiske portugisiske landskab i dit eget tempo.

Hvad kan man lave som fans af motorløb i Portimão?

Hvis du ser FIA World Endurance Championships i Portimão på TV og overvejer at tage dertil en anden gang, så byder Algarve International Circuit (AIA) på en masse underholdning. AIA er hjembanen for AIA Racing School, der byder på en lang række spændende køreoplevelser for eksperter, motorløbsfans og som firmaarrangementer med mulighed for at sætte sig bag rattet.

Billetsalg

Køb billetter til FIA WEC Portimão her.

6 Hours of Portimao - Autodromo Internacional do Algarve

Godt at vide – mere om Portimão og Algarve International Circuit

Ayrton Senna gjorde Portimão og Algarve til sit hjem

Den nu afdøde brasilianske Formel 1-racerkører Ayrton Senna havde sin europæiske racerbase lige uden for Portimão.

Åbningsscenerne til TV-showet Grand Tour blev filmet på Portimão-banen

Det allerførste afsnit af TV-programmet The Grand Tour i 2016, hvor de tidligere Top Gear-værter Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May tog til Algarve International Circuit i Portimão i hhv. en Ferrari, en Maclaren og en Porsche. Den blev set af millioner seere og slog rekorder som Amazon Primes mest sete sæsonåbning.

Testbanen

Portimão-banen er en testbane, der udover motorløb er designet til testning af biler og motorcykler. Udover at udfordre alle de hold, der deltager i motorløb, tilbyder den en international gokartbane samt en række kurser, herunder teknisk håndtering af køretøjer, test på våd vej, kørsel på bjergveje og offroad-baner.

Avis Preferred-medlemmer får følgende fordele

… jo mere du lejer, desto flere frynsegoder får du

  • Priority-service med hver lejebil – Undgå unødvendig ventetid med færdigudfyldte dokumenter og separate Avis Preferred-skranker
  • Optjen gratis opgraderinger og eksklusive  rabatter
  • Avis-appen – få den fulde oplevelse på Avis-appen, inkl. lejeændringer eller opgradering af din lejebil, selv på vej til et udlejningscenter, samt mulighed for at vælge lige det mærke og model af det køretøj, du ønsker.
Avis Preferred