Welcome to Avis

WEC Spa-Francorchamps : Alt det, du behøver at vide

Se FIA WEC-motorløb i Spa-Francorchamps med Avis Biludlejning

Avis er Premium Partner i FIA World Endurance Championship (WEC), som besøger den legendariske Spa-Francorchamps-bane i Belgien til det tredje løb i sæsonen 2023 for endurance-motorløb. 

Tag dig tid til at udforske og nyde en roadtrip til  Spa-Francorchamps Circuit på en af de bedste køreture i Europa gennem de smukke, skovklædte bakker i Ardennerne. Hvis du lejer en bil hos Avis Liege, vil køreturen ad motorvejen E42 og ud i det belgiske landskab mod Spa-Francorchamps tage omkring 50 minutter. Alternativt kan du se vores andre lokationer hos Avis Belgien. 

Nærmeste lufthavne på Spa-Fracorchamps Circuit med Avis’ biludlejningssteder er Bruxelles Lufthavn (BRU) eller Bruxelles-Sud Charleroi Lufthavn (CRL), begge ligger 140 km fra Spa.

Safety car - 98 - NORTHWEST AMR / Aston Martin Vantage AMR - TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps - Circuit de Spa-Francorchamps
En jernbane i den fredelige by Spa, Belgien

Dato:

Hvornår afholdes WEC Spa-Francorchamps 2023?  

Den europæiske del af FIA World Endurance Championship starter i den solrige Algarve i Portimão, Portugal, og fortsætter i det fantastiske Spa-Francorchamps Circuit d. 29. april.

Spa-Francorchamps er det tredje motorløb i FIA WEC 2023, som begyndte d. 11. marts i Sebring, USA.  

Hvor mange timer varer Spa-Francorchamps FIA WEC-motorløbet?  

Spa-Francorchamps FIA WEC-motorløbet tager seks timer og er det sidste trin før 24-timers Le Mans, der finder sted i juni.

Banen

Hvor ligger Spa-Francorchamps-banen? 
Spændingen ved FIA World Endurance Championship kommer til Belgiens Ardennerne og det verdensberømte Spa-Francorchamps Circuit. Banen ligger i et tæt skovområde sydøst for den lille by Spa, som er berømt for sit jernrige termiske vand og kurbad.  

Hvordan ser Spa-Francorchamps-banen ud?
Racerbanen i Spa-Francorchamps bliver også kaldt Spa-banen og Circuit de Spa-Francorchamps. Spa-Francorchamps-banen er en af verdens smukkeste motorløbsbaner. Den blev bygget i 1920 efter Jules de Thier og Henri Langlois Van Ophems design, og den er en af de ældste blandt verdens bedste motorløbsbaner.

Oprindeligt var offentlige veje inkluderet i ruten, men selve banen var designet til at udvikle hastighed med det formål at registrere de bedste tider. FIA WEC i Spa-Francorchamps løber over 7 kilometer med 20 sving og WEC-seriens højeste stejle stigning på 100 meter, der adskiller banens laveste og højeste punkt.

I pitlane 
Kørerskiftet er et af de mest spændende og afgørende aspekter ved FIA WEC-løbet. Der er 42 pitgarager i Endurance-pitbanen ved Spa-Francorchamps. 

Spa-Francorchamps omgangsrekorder
01:46,286 af Valtteri Bottas (F1), Mercedes, 2018 

Højdepunktet ved Spa-Francorchamps-banen 
Eau Rouge-komplekset med det skarpe venstre sving (Eau Rouge) ind i højre Raidillon-sving med en hældning på 17 %. 

Midtbyen i Spa, Belgien

Hvad kan man forvente, hvor skal man overnatte, og hvad skal man pakke?

Spa-Francorchamps er en af de største motorløbsbaner i verden, kendt som en af de hurtigste og mest udfordrende for kørere i både F1 og endurance-motorløb. Arbejdet på en ny tribune ved endurance-pitlane begyndte i oktober 2022. Konstruktionen vil give vidtrækkende udsigter med 4.100 pladser på tribunen og 3.100 pladser på terrasserne - dette giver i alt 16.000 pladser rundt om banen.  

For de mange fans, der nyder friluftslivet, er det på på bucket-listen at campere ved Spa-Francorchamps i de fantastiske skovklædte områder omkring banen - men der findes også internationale luksushoteller i selve Spa og i nærheden.

Find vejen

Hvor ligger Spa? 
Spa er en fantastisk by, der ligger i Ardennerne i Belgien. Den er kendt for termiske bade og spa-behandlinger. Spa ligger 113 km sydøst fra Bruxelles. 

Hvor ligger motorløbsbanen i Spa-Francorchamps? 
Spa-Francorchamps-banen, Circuit de Spa-Francorchamps ligger 25 minutters (30 km) kørsel fra byen Spa. Det er 7,1 km syd for motorvejen E42, via frakørslen ved Malmedy. 

Vejret i Spa-Francorchamps
Klimaet i Spa er udfordrende for både tilskuere, kørere og bemandingen. Vejret i Spa-Francorchamps er kendt for at være omskifteligt, så pak kufferten til alle vejrforhold – der var snevejr under WEC-motorløbet i 2019. Da Ardennerne ligger højere oppe end resten af Belgien, kan der være koldt om vinteren, og der er ofte tordenvejr om sommeren.

Hvordan kommer man til Spa-Francorchamps-banen? 
For at komme til Spa-Francorchamps-banen (Circuit de Spa-Francorchamps) i Spa, Belgien, kan du leje en bil ved det nærmeste Avis’ biludlejningssted i Avis Liege (65 km), eller se andre lokationer hos Avis Belgien

Hvilken lufthavn ligger tættest på FIA WEC? 
De nærmeste lufthavne på Spa-Fracorchamps Circuit med Avis’ biludlejningssteder erBruxelles Lufthavn (BRU) eller Bruxelles-Sud Charleroi Lufthavn (CRL), begge ligger 140 km fra Spa. 

Hvad kan man lave som fans af motorløb i Spa-Francorchamps?

Hvis du ser FIA World Endurance Championships i Spa-Francorchamps på TV og overvejer at tage dertil en anden gang, så byder Spa-Francorchamps-banen (Circuit de Spa-Francorchamps) på en masse underholdning. Der er en række aktiviteter fra individuelle baneintroduktionssessioner til offentlige køreoplevelser, guidede ture og en køreskole, der byder på en lang række spændende køreoplevelser for firmaer og private motorløbsfans med mulighed for at sætte sig bag rattet med eksperterne. 

Billetsalg

Køb dine billetter til Spa-Francorchamps.

Avis-bannere vises på Spa-Francorchamps-banen

Godt at vide - mere om Spa-Francorchamps  

Spa-Francorchamps-banen er vært for det belgiske F1 Grand Prix og afholdt sit første Grand Prix for næsten 100 år siden, helt tilbage i 1925. 

Det første motorløb på Spa-Francorchamps-banen skulle finde sted i august 1921, men det blev udsat, da der var kun én kører, der tilmeldte sig. 

Den første F1-sæson blev afholdt i 1950, hvor den legendariske Juan Fangio vandt F1-løbet i Spa-Francorchamps med 14 sekunder. 

Den nederlandske F1-mester Max Verstappen har en forbindelse til stedet – han blev født i Belgien, og hans mor Sophie Kumpen har to gange været belgisk kartingmester. 

Der vil være masser af lokal støtte for Iron Dames-køreren Sarah Bovy, som er født i Bruxelles. 

Michael Schumacher har rekorden for flest sejre i Spa-Francorchamps med seks sejre i Belgiens Grand Prix. 

Lewis Hamilton fra Storbritannien har omgangsrekorden (1 minut og 41,252 sekunder i 2020).

Avis Preferred-medlemmer får følgende fordele

… jo mere du lejer, desto flere frynsegoder får du

  • Priority-service med hver lejebil – Undgå unødvendig ventetid med færdigudfyldte dokumenter og separate Avis Preferred-skranker
  • Optjen gratis opgraderinger og eksklusive  rabatter
  • Avis-appen – få den fulde oplevelse på Avis-appen, inkl. lejeændringer eller opgradering af din lejebil, selv på vej til et udlejningscenter, samt mulighed for at vælge lige det mærke og model af det køretøj, du ønsker.
Avis Preferred