Welcome to Avis

Alt om elbiler: Hvorfor er elbiler bedre?

Fordelene ved at køre elbiler

Der er masser af gode grunde til at vælge at køre i en elbil. Her finder du vores top-tre fordele ved elbiler.

Lavere udledninger
Elbiler er mere miljøvenlige end benzinbiler: de udleder ikke CO2, nitrogen eller andre partikler, der forurener luften. En nylig undersøgelse fra det Europæiske Transport- og Miljøforbund viste, at elbiler er bedre for klimaet end benzin og dieselbiler, fordi de udleder op til tre gange mindre kuldioxid.

Lavere omkostninger
Kan en elbil betale sig? Ifølge en undersøgelse foretaget af Forbrugerorganisationen i Spanien er genopladning af en elbil, på trods af den nuværende pris på elektricitet, stadig billigere og koster op til det halve af udgiften til optankning af en benzinbil.

Nemmere at vedligeholde
Vedligeholdelse af elbiler er ofte nemmere og billigere end ved traditionelle forbrændingsmotorer. I en elbil er der færre mekaniske dele, som udsættes for slitage, hvilket svarer til en besparelse på op til 30 % på vedligeholdelse.*

*(Kilde: Peugeot i en sammenligning mellem vedligeholdelse af en Peugeot e-208 med den tilsvarende bil med benzinmotor.)

Hvorfor er elbiler billigere end benzin- og dieselbiler?

Hovedårsagen til, at elbiler er nemmere og billigere at vedligeholde end benzin- og dieselbiler, er, at de har færre mekaniske dele. Da der er færre mekaniske dele, er der også mindre vedligeholdelse. Der skal ikke skiftes olie på en elbil; der er bare en enkelt geartransmission, så der er ikke nogen kobling, der skal vedligeholdes eller repareres.

Takket være enkeltgeartransmissionen, og på trods af at den er tungere på grund af batteriet, vil en elbil altid levere fuld trækkraft. Det gør, at en elbil kører mere jævnt på vejen, og dækkene bliver mindre slidt.

Elbiler sænker farten mere effektivt og uden at bruge bremsesystemet, når man løfter foden fra speederen. Derfor nedbrydes og slides dele som bremseklodser og -skiver mindre.

(Kilde: Motorpasion.com)

Et billede af en person, der står i nærheden af en elbil
Ung asiatisk kvinde, der bruger en telefon til at låse og låse op for en elbil.

Flere gode grunde til at få en elbil

Elbiler er bedre for klimaet end benzin og dieselbiler
Uden udstødningsrør udleder elektriske køretøjer ingen skadelige gasser og reducerer lokal luftforurening.

Reducerede driftsomkostninger
Det koster 1,30 GBP£ at køre 100 mil i en elbil sammenlignet med 11,05 GBP£ i en benzinbil ifølge AA.

Gratis parkering i centrum
Elbiler kan i nogle lande parkeres gratis i centrum og uden tidsbegrænsning takket være dens Zero Emissions-etiket. Elbiler har også adgang til begrænsede zoner i nogle hovedstæder og større byer såsom Paris, det centrale Madrid eller Barcelona, selv hvis tiltagene mod forurening er trådt i kraft.

Lavere vejafgifter
I nogle lande er der særlige priser for motorvejstold for køretøjer, der ikke udleder CO2. Derudover har elbiler i nogle lande adgang til baner for offentlig transport, selvom der kun er én passager i bilen.