Avis på vejen til energineutral 2050

Levering af bæredygtig transport for vores planet og folk.

En kvinde oplader sin elbil, mens hun holder en kop kaffe i hånden

Støtter en fremtid med lavt CO2-udslip

Tilbage i 2018 lancerede vi vores køreplan for 2030 med vores ESG-mål. Disse omfatter reducering af udledningen af drivhusgasser med 30 %, og vi gør allerede fremskridt. Siden 2018 har vi opnået en reduktion på 17 % i vores CO2-aftryk gennem både de direkte emissioner, som vi genererer i forbindelse med levering af transportløsninger, og de indirekte emissioner fra den energi, vi bruger som virksomhed.

Gør en ekstra indsats
Men vi lader ikke stå til med det, og det kræver ambitioner, kreative løsninger og bestræbelser på altid at gøre det bedre. Ud over at investere i at øge vores flåde af brændstofeffektive hybrid- og elbiler har vi sat mål for at reducere energi- og vandforbruget og reducere vores miljøindvirkning på tværs af alle vores Avis-udlejningskontorer.

Det er vi er stolte af:

 • I 2022 kørte vores elbiler 23 millioner kilometer.
 • I Skandinavien er 60 % af virksomhedens flåde enten hybrid eller elektrisk, og Norge driver en udlejningsflåde på 55 % elbiler med batteri og stik.
 • Vi bestræber os på at støtte væksten i opladningsnetværket, og i Europa har vi installeret omkring 180 opladere.
 • I USA har vi indgået partnerskab med en udbyder af opladere med stor kapacitet, EverCharge, om at lancere ladepunkter på ladestationer til elbiler i George Bush Internationale Lufthavn (IAH) i Houston, Texas.

Find ud af, hvordan Avis opfylder sine miljømæssige mål her .

Joseph Ferraro, præsident og administrerende direktør, Avis Budget Group

EV-integration er et centralt fokusområde, siger administrerende direktør

“For fuldt ud at integrere elbiler i vores forretning udviklede virksomheden en tredelt tilgang med fokus på kunderejsen, infrastrukturen og teknologien.

I løbet af de kommende år vil vi fortsætte med at øge vores globale lavemissionsflåde i stor skala, samtidig med at vi støtter den nødvendige infrastruktur til disse køretøjer.”

Joseph Ferraro,
Præsident og Administrerende direktør

En elbil oplades på en ladestation

Avis deler innovation og bæredygtige løsninger

Efterhånden som regeringer og mennesker over hele verden tilpasser sig og foretager ændringer for at opnå nul CO2-udledninger inden 2050, udforsker og deler vi hos Avis teknisk innovation, der kan implementeres forskellige steder over hele verden. Det betyder, at vores flåde af elbiler vokser.

Spændende bæredygtighedsprojekter, som vores medarbejdere i Europa har implementeret, omfatter:

 • test af ny V2G-teknologi i Skandinavien. Dette gør det muligt for elbiler ikke kun at oplade deres batterier om natten – når elpriserne er lavere – men også at sende energien tilbage til elnettet gennem en tovejsoplader.
 • avanceret træning for vores vedligeholdelsesmedarbejdere på vores lokationer i hele Europa i reparation og vedligeholdelse af elbiler med højspændingsbatterier.
 • at øge bildeling ved at øge Avis Budget Groups flåde af Zipcar-biler. I 2022 talte vores flåde af Zipcar-biler i Storbritannien mere end 600 elbiler.
Avis-medarbejdere gennemgår materialer

Øget energieffektivitet hos Avis-udlejningskontorer

Vi arbejder hårdt på at øge energieffektiviteten på alle vores Avis-lokationer, kontorlokaler og vedligeholdelsesfaciliteter.

Vores nuværende fokus er at opgradere energieffektiv LED-belysning i hele virksomheden, på vores kontorer, udlejningsstationer, vedligeholdelsescentre og i vores lysskilte.

Avis’ store vedligeholdelsesfaciliteter i USA opvarmes af forureningsfri oliefyr, der er bygget til at anvende brugt motorolie.

Find ud af, hvordan vi hjælper vores erhvervskunder med at nå deres bæredygtighedsmål.

Avis-medarbejdere på arbejde i parkeringsområdet på et udlejningskontor

Administration af ressourcer og affald hos Avis udlejningskontorer

Vand er en værdifuld ressource, og vi prioriterer bestræbelserne på at reducere den mængde vand, vi bruger til rengøring og vedligeholdelse af vores køretøjer.

Vi har reduceret vandforbruget i løbet af 2022 med forskellige projekter, herunder:

 • Installation af vandbesparende bilvaskesystemer på større faciliteter i USA. De genbruger op til 80 % af deres spildevand.

Test af de nyeste innovationer inden for bilvask på vores lokalitet i København i Danmark. Systemet gencirkulerer og renser 100 % af stedets vand i et lukket kredsløb, hvilket sparer omkring 1 million liter vand årligt.

Tager skridt til at reducere affald og øge genbrug

I hele virksomheden genbruger, reparerer og genanvender vi, hvor det er muligt. Hvor affald som motorolie, dæk, bilbatterier og forruder skal håndteres omhyggeligt, samarbejder vi med certificerede affaldseksperter for at sikre, at al vores bortskaffelse af affald overholder reglerne.

 • Vores vedligeholdelsesprogram er rettet mod at reducere spild. Kontrol af dæk og efterfyldning af tryk af sikkerhedsmæssige årsager forlænger også deres levetid.
 • Vores sikkerhedstjek af forruder gør det muligt for os at se tegn på skader og handle hurtigt og reparere eventuelle stenslag for at forlænge forrudens levetid.
 • Når de behandler små buler, bruger vores mekanikere en malingsfri teknologi, som reparerer bilens karosseri uden at bruge skadelige forurenende stoffer eller kemikalier.
 • Vores medarbejdere på kontorer og biludlejningsstationer sorterer deres affald for at reducere affald til deponering.
Et elkøretøj vises i et sted i et landskab

Kontrol af vores miljøindvirkning i hele forsyningskæden

Selvfølgelig arbejder vi ikke isoleret, og det er vigtigt for Avis, at vores leverandører deler vores bestræbelser ved at reducere deres CO2-aftryk og bæredygtighed i deres egne aktiviteter.

 • I Europa lancerer vi en undersøgelse af miljø, socialt ansvar og ledelse (ESG) for leverandører, som vi planlægger at udrulle over hele verden for at sikre, at vores arbejde på dette område fortsætter gennem hele forsyningskæden.
   
 • Vores medarbejdere i dele af Skandinavien – Danmark, Sverige og Norge – har aftaler om at bruge kemikalier til rengøring af biler, der er miljøklassificerede og testede for at reducere sundhedsrisikoen og miljøindvirkningen.