Avis og FIA World Endurance Championship - WEC 2024 | Avis

Avis bringer dig tættere på begivenhederne ved WEC og 24-timersløbet Le Mans

Paul Ricard-banen i Le Castellet

Hvad er endurance-motorløb, og hvordan fungerer det?

I modsætning til Formula 1 er endurance-motorløb sammensat af en række ruter med forskellige distancer og tider, fra 1812 km på kortest tid (Qatar), til den længste distance kørt på seks timer på Imola- og Spa-Francorchamps-banen, til 24-timersløbet i Le Mans. Hold på tre kørere i et enkelt køretøj konkurrerer med mere end 30 holdbiler ved startlinjen i hvert løb.

Hver racerkører og holdet bag dem arbejder sammen for at bevare fokus, hastighed og ydeevne over lange afstande og tidsperioder. Ligesom med vores globale Avis-biludlejningsdrift er smidige, effektive førerskift og jagten på perfektion afgørende for succes.

Hvert løb og hver sæson kræver en overordnet strategi. Holdene skal være fleksible for at kunne tilpasse sig de udfordringer, hvert løb medfører for deres racerbiler både ude på banen og i pitten. Ligesom ved kørsel på vejen er skiftende vejrforhold, svingende temperaturer og overfladeforhold en del af holdets sikkerhedsovervejelser.

WEC-billede

Hvilken type biler deltager i FIA WEC endurance-motorløb?

For at øge udfordringsniveauet ved FIA WEC i 2024, køres der med to forskellige biltyper på samme bane på samme tid, Hypercar og den helt nye LMGT3-kategori. Sidstnævnte erstatter LMGTE-klassen for amatørkørere, der har været en del af WEC siden seriens første sæson i 2012.

Prototypeklassen (Hypercar) er for producenter, der ønsker at afprøve deres senest udviklede modeller og innovationer. Designet af disse racerbilsprototyper fokuserer på teknologisk innovation frem for efterligning af personbiler.

LMGTE-kategorien er til racerbiler, som ligner sportsvogne og kan køres på vejen. 

Disse multiklasse-løb betyder, at overhaling er for prototyperne. Langsommere biler skal holde sig til deres vognbane for at gøre det muligt for de hurtigere biler at overhale. 

Lilou Wadoux

Kvinder i motorsport

Hos Avis fortsætter vi med at hylde FIA WEC’s mission om at få flere kvindelige kørere inden for motorsport, fordi det stemmer overens med vores egen forståelse af, at teamwork og inklusion er vigtigt for fremragende kørsel. I 2023 blev Iron Dames-trioen bestående af Sarah Bovy, Rahel Frey og Michelle Gatting endelig det første kvindehold, der vandt et WEC-løb ved FIA-sæsonfinalen i 2023, 8-timersløbet i Bahrain, der blev afholdt tilbage i november.

Elleve kvinder har været på startlinjen i 24-timersløbet Le Mans siden 2019: Sarah Bovy, Tatiana Calderon, Sophia Floersch, Rahel Frey, Michelle Gatting, Manuela Gostner, Beitske Visser og Lilou Wadoux (foto), som tilsammen er sluttet i top-10 adskillige gange.

I denne video fortæller tre kvindelige endurance-racerkørere os, hvordan de udlever deres drøm ved at arbejde i motorsportens verden. Gå til side for at se mere om de 10 mest indflydelsesrige kvindelige racerkørere og læs denne artikel for at få tips til, hvordan du starter en karriere inden for motorsport. 

Kvinder har haft andre nøgleroller hos Le Mans, hvor de har fungeret som ingeniører, løbsledere og journalister. Den britiske racerkører Leena Gade blev den første kvindelige ingeniør til at vinde løbet med Audi.

Avis-shuttlebus under Le Mans, 2023

Avis Preferred-medlemmer får følgende fordele

…jo mere du lejer, desto flere frynsegoder får du.

 • Muligheden for at vinde billetter til FIA World Endurance Championship. Avis Preferred-medlemmer får mulighed for at vinde billetter (inkl. parkering) til løbene. For at deltage skal du blot bruge dit medlemsnummer.
 • Optjen gratis opgraderinger og eksklusive rabatter
 • Prioritetsservice med hver billeje – undgå unødvendig ventetid med forudfyldte dokumenter og separate Avis Preferred-skranker
 • Avis-appen – få den fulde oplevelse på Avis-appen, inkl. ændringer eller opgraderinger af din lejebil, selv på vej til et biludlejningskontor, samt mulighed for at vælge lige det mærke og den model af køretøjet, som du ønsker.
Le Mans-startlinje

Sæsonen 2024

I 2024 er der 14 globale producenter, herunder Alpine, Aston Martin, BMW, Cadillac, Corvette, Ferrari, Ford, Isotta Fraschini, Lamborghini, Lexus, McLaren, Peugeot, Porsche og Toyota, der kører mod hinanden på nogle af verdens bedste racerbaner. De spændende mesterskabsløb varer fra seks til 24 timer.

Uanset hvor du vælger at følge verdens førende endurance-mesterskaber for sportsvogne, bringer Avis dig tættere på begivenhederne. Uanset om du rejser til racerbanen før løbsdagen via vores bekvemme biludlejningskontorer i byer, på stationer eller i lufthavne, eller læser vores sociale kanaler, opdaterer vi dig med den fulde tidsplan, eksklusivt indhold, trackside-opdateringer og hvordan du kommer til WEC.

At reservere hos Avis er vinderformlen for fans, der planlægger en køretur til FIA WEC-løbsdestinationerne. Avis' moderne flåde har noget for enhver smag fra premium-biler og stationcars til større grupper, til mindre ultra-brændstofeffektive modeller samt hybrid- og elbiler.

Hvornår og hvor bliver FIA WEC afholdt i år?

De otte store løb i 2024 afholdes i:

 • Doha (Qatar) - 2 March
 • Imola (Italy) – 21 April
 • Spa-Francorchamps (Belgium) – 11 May
 • Le Mans (France) – 15-16 June
 • Sao Paulo (Brazil) – 14 July
 • Lone Star Le Mans, Austin, Texas (USA) – 1 September
 • Fuji (Japan) – 15 September
 • Bahrain (Bahrain) – 2 November

24-timersløbet Le Mans i 2024

Hvornår er 24-timersløbet Le Mans i 2024?
Dette års Le Mans-løb finder sted fra lørdag d. 15. juni til søndag d. 16. juni 2024, med starttid kl. 16 (CET).

Hvor afholdes 24-timersløbet Le Mans i 2024?
Le Mans afholdes på Circuit de la Sarthe i byen Le Mans, ca. 80 kilometer nord for Tours og syd for Alencon.

Vidste du det? World Endurance Championship-motorløb, såsom 24-timersløbet Le Mans, har været teststedet for udvikling af bilers sikkerhed, bremsning og brændstofydelse, og testresultaterne bliver senere standarden for de biler, vi kører i.

WEC-billede

Hvem deltager i FIA WEC 2024?

Deltagerne i FIA WEC 2024-sæsonen omfatter 37 deltagere fra 8 forskellige lande, der kører en fuld sæson. Der er et rekordstort antal hold, der konkurrerer i kategorierne Hypercar (19) og LMGT3 (18). Se de seneste nyheder om FIA WEC 2024.

Berømte navne, der deltager omfatter tidligere verdensmester i Formula 1, Storbritanniens Jenson Button, der kører for Porsche, Mick Schumacher, der kører for Alpine, og den syvdobbelte MotoGP-verdensmester, Valentino Rossi, der kører for BMW i den nye LMGT3-kategori. Der vil også være et Iron Dames-hold udelukkende bestående af kvinder i LMGT3-kategorien.  

WEC

Racing mod en grønnere fremtid

Det ultimative mål for 24-timersløbet Le Mans og FIA World Endurance Championship er at opfylde morgendagens transportkrav. At være banebrydende og udvikle ny teknologi, der vil føre til en grønnere verden for fremtidige generationer.

WEC er det første elitemesterskab i motorsport, der bruger 100 % vedvarende brændstof. Hos Avis deler vi WEC’s vision om en fremtid med bæredygtig transport. Vores moderne udvalg af biler omfatter brændstofeffektive, fuldt elektriske biler samt hybridbiler.