FIA World Endurance Championship 2024 – alt hvad du skal vide

Rahel Frey fra Iron Dames

Hvad du skal vide: Deltagere i FIA WEC i 2024

I år er der to klassifikationer for de 37 deltagere, der repræsenterer otte nationer i løbet af løbsserien i 2024. Det nye format byder på en af de mest spændende sæsoner med en bred vifte af bilmærker og -modeller:

Hypercar – det højeste niveau i FIA WEC-kategorien, Hypercar-klassen, er til specialiserede prototyper eller biler baseret på vejgående køretøjer. Visionen bag Hypercar-klassen er at fremme variation og kreativitet hos mærker i forbindelse med tekniske aspekter samt designæstetik, samtidig med sportslig ligestilling, og at holde omkostningerne på lige vilkår. Der er et rekordstort antal på 19 deltagere i Hypercar-sæsonen i 2024, herunder bilproducenterne Toyota, Ferrari, Porsche, Alpine, Cadillac, Peugeot, BMW,  Lamborghini og Isotta Fraschini.

LMGT3 – en helt ny klasse, der erstatter den tidligere LMGTE-klassifikation for amatørkørere. Den britiske producent McLaren er gået sammen med specialisterne i endurance-motorløb, United Autosports, for at gøre debut i GT3-klassen. Iron Lynx- og Iron Dames-holdene vender tilbage til GT3 denne gang i en Lamborghini Huracan. At tilskynde flere kvinder til at køre racerløb og fremme mangfoldighed i sporten er et centralt mål for FIA WEC, målsætninger, der støttes af Avis.

Der er i alt 18 LMGT3-deltagere i 2024-sæsonen fra bilmærkerne Aston Martin (2); BMW (2); Corvette (2); Ferrari (2); Ford (2); Lexus (2); Lamborghini Huracan (2); McLaren (2) og Porsche (2).

Pierre Fillon, præsident for Automobile Club de l'Ouest

Hvad eksperterne siger

"Næste sæson vil skille sig ud i endurance-historien og sandsynligvis i motorsport som helhed. Verdens største bilproducenter vil konkurrere i de otte løb, der udgør mesterskabet, som også byder på nye motorløbsbaner i kalenderen. Der er meget på spil i både Hypercar og i LMGT3.”

Pierre Fillon, præsident for Automobile Club de l'Ouest

Hvor kan man se 2024 FIA World Endurance Championship (WEC)?

  • 2 March – Doha, Qatar (quickest over 1812 km)
  • 21 April – 6 Hours of Imola, Italy
  • 11 May – TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps, Belgium
  • 15-16 June – 24 Hours of Le Mans, France
  • 14 July – 6 Hours of Sao Paulo, Brazil
  • 1 September – Lone Star Le Mans, Cota, (6hr), Texas, USA
  • 15 September – 6 Hours of Fuji, Japan
  • 2 November – 8 Hours of Bahrain, Bahrain

Kom ned trackside: guide til alle løb ved 2024 FIA World Endurance Championship (WEC)

Med otte løb i otte lande stiger spændingen rundt om i verden for den mest konkurrencedygtige FIA WEC i historien.  Sådan følger du begivenhederne på alle etaper.

Multietnisk traditionel folkedragt på tribunerne ved Losail-racerbanen, Doha

Doha, Qatar – Lusail International Circuit – 2. marts

Hvor ligger Lusail International Circuit?
Lusail åbnede i 2004 og anses for at være en af de bedste racerbaner i Mellemøsten. Det er en fantastisk bane, der er vært for Qatar Formula One Grand Prix og nu FIA WEC. Banen ligger langs kysten i Lusail, den næststørste by i Qatar, nord for hovedstaden Doha.

Sådan kommer du til Lusail International Circuit
Hvis du lejer fra Avis Doha Internationale Lufthavn, vil den 23 km lange køretur til banen via Al Corniche tage ca. 29 minutter.

Vejret ved Lusail International Circuit
På tidspunktet for WEC-løbet, der afholdes på Lusail International Circuit i marts, bør vejret ligge på behagelige 26 grader i dagtimerne, og falde til ca. 17 grader om natten.  

Hvilken lufthavn er tættest på Lusail International Circuit?
Den lufthavn, der ligger tættest på Lusail International Circuit er Doha Internationale Lufthavn.

Hvordan ser Lusail International Circuit ud?
Beskrevet som hurtig og flad, er banen omgivet af kunstigt græs for at stoppe sand i at trænge ind på banen. Banens hurtigste omgangstid lyder på 1:23.196, og blev sat af Max Verstappen i 2021.

Højdepunkter ved Lusail International Circuit
En god blanding af forskellige baneforhold, herunder en række mellem- og højhastighedssving. Imponerende belysning om aftenen.

Planlægger du en køretur rundt om Lusail International Circuit?
Føler du dig inspireret af begivenhederne på Lusail International Circuit? Der er masser at se ved at leje en bil hos Avis i Qatar fra gamle monumenter til landets betagende kystlinje og ørkenens vildmark.

Vil du have tips til at køre i Qatar og Mellemøsten?
Er det nyt for dig at køre i denne del af verden? Få mere at vide om vores Avis-biludlejningskontorer i Mellemøsten.

Køb billetter: Få mere at vide, og køb billetter

Nærbillede af Imola-banen

Imola, Italen – 21. april

Hvor er Imola-banen?
Banen i Imola, Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, ligger sydøst for Bologna i Emilia-Romagna-regionen i det nordlige Italien.

Sådan kommer du til Imola-banen
Den nemmeste måde at komme til Imola-banen er sandsynligvis med lejebil. Fra Avis Bologna i byens centrum kan du tage E45-betalingsvejen på under en time afhængigt af tidspunktet på dagen. Eller hvis du flyver til Bologna Guglielmo Marconi Lufthavn (BLQ),, slipper du for at køre gennem byen, og din rejse til Imola fra Avis-skranken vil vare ca. 40 min.

Vejret i Bologna
Det er begyndt at blive varmt i denne del af Italien om foråret, så forvent, at temperaturerne vil stige til 17-20 grader, men vær også klar på regn med et gennemsnit på 7 dage i april.

Hvilken lufthavn ligger tættest på Imola?
Bologna Lufthavn er den lufthavn, der ligger tættest på Imola-racerbanen, men du har et væld af valgmuligheder i denne del af Italien med fly til Rimini Lufthavn (90 km) og Parma (140 km).

Hvordan ser Imola-banen ud?
Den historiske Imola-bane betragtes som meget teknisk krævende, og racerkørere siger, at nye udviklinger har gjort denne bane til et fritflydende adrenalinsus.

Højdepunktet ved Imola-banen?
Imola-banen er en af de få baner, hvor der køres mod uret.

Planlægger du en bilferie i området ved Imola?
Føler du dig inspireret af begivenhederne på Imola? Vores eksperter giver anbefalinger til nogle fantastiske køreture i hele regionen, herunder de bedste italienske bilferier.

Køb billetter: Få mere at vide:

World Endurance Championship-løb på Spa-Francorchamps-banen

Spa-Francorchamps-banen (Belgien) – 11. maj

Hvor ligger Spa-Francorchamps-banen?
Spa-Francorchamps-banen, Circuit de Spa-Francorchamps ligger 25 minutters (30 km) kørsel fra byen Spa. Det er 7,1 km syd for E42-motorvejen, via frakørslen ved Malmedy.

Sådan kommer du til racerbanen Spa-Francorchamps
Hvis du lejer en bil hos Avis Liege (65km), vil køreturen ad den kuperede E42-motorvej og ud i det belgiske landskab mod Spa-Francorchamps tage ca. 50 minutter, ellers kan teamet hos Avis Belgien med glæde hjælpe dig med at finde andre biludlejningskontorer. 

Vejret i Spa-Francorchamps
Forvent temperaturer på ca. 18 grader med mulighed for nedbør, men Spa Francorchamps er kendt for sit omskiftelige vejr, så pak tøj til alle vejrforhold – det sneede under WEC-løbet i 2019.

Hvilken lufthavn ligger tættest på Spa-Francorchamps-banen?
De lufthavne med Avis-biludlejningskontorer, der ligger tættest på Spa-Francorchamps Circuit er Bruxelles Lufthavn (BRU) eller Bruxelles Syd Charleroi Lufthavn (CRL), som begge ligger 140 km fra Spa.

Hvordan ser Spa-Francorchamps-banen ud?
Spa-Francorchamps-banen er en af verdens smukkeste motorløbsbaner. Den blev bygget i 1920 og er en af de ældste af verdens bedste racerbaner.

Højdepunktet ved Spa-Francorchamps-banen
Eau Rouge-komplekset med det skarpe venstresving (Eau Rouge) ind i Raidillon-højresvinget med en stigning på 17 %.

Køb billetter: Få mere at vide:

Le Mans 2023 - Startlinje

Le Mans, Frankrig – 15.-16. juni

Hvilken racerbane er vært for FIA WEC i Le Mans?
Spændingen ved FIA World Endurance Championship kommer til det verdensberømte Circuit des 24 Heures du Mans, også kendt som Circuit de la Sarthe i Le Mans, Sarthe, Frankrig.

Hvor ligger Le Mans?
Le Mans ligger i det nordvestlige Frankrig, i området Sarthe i regionen Pays De La Loire. Den ligger 200 km sydvest for Paris.

Sådan kommer du til Le Mans
Hvis du vil til Le Mans, ligger det nærmeste biludlejningskontor fra Avis, som er Vehicle Rental Services Premium Partner for FIA World Endurance Championship, ved: Avis på Le Mans banegård, eller se andre biludlejningskontorer hos Avis Frankrig.

Hvilken lufthavn ligger tættest på Le Mans?
Den lufthavn med Avis biludlejningskontor, der ligger tættest på 24-timersløbet Le Mans: Charles de Gaulle Lufthavn, Paris (CDG) (150 km) eller Paris Orly (ORY) (239 km)

Rejs til Le Mans fra Paris med TGV fra Paris Montparnasse til Le Mans Togstation, 54 min.

Hvordan er 24-timersløbet Le Mans?
En køretur til det legendariske 24-timersløb Le Mans er noget, som de fleste motorløbsfans ønsker at gøre mindst én gang i livet. Banen, der er vært for 24-timersløbet Le Mans, kaldes ‘endurance-motorsportens tempel’. Begivenheden er et ugelangt skue, der starter søndagen før motorløbet, hvor biler og konkurrerende hold samles i midten af Le Mans sammen med tusindvis af tilskuere.

Højdepunktet ved Le Mans-banen
Hold øje med et af Circuit de la Sarthes mest berømte sving, Tertre Rouge (som oversættes til den ‘røde høj’, opkaldt efter farven på jorden omkring den).

Planlægger du en bilferie i området ved Le Mans?
Føler du dig inspireret af begivenhederne på Le Mans? Vores eksperter giver anbefalinger til nogle fantastiske køreture i hele regionen, herunder en køretur i Loiredalen.

Vejret i Le Mans
Gennemsnitstemperaturen i Le Mans i juni er 23 grader. Somrene i Le Mans er varme, dog uden hedebølger, og i juni kan der være overskyet eller regn, men det kommer ikke til at dæmpe feststemningen.

Billetter
Desværre er dette års 101-års jubilæumsbegivenhed udsolgt, men du kan købe billetter til træningsrunder under 24-timersløbet Le Mans i optakten til løbet.

Interlagos-racerbanen i Sao Paulo

Sao Paulo, Brasilien – 14. juli

Hvor ligger São Paulo-bane?
Banen i São Paulo, Autódromo de Interlagos, ligger i forstaden Interlagos sydvest for den sydlige kystby Sóo Paulo i Brasilien.

Sådan kommer du til Interlagos-banen
Der er flere muligheder, herunder bus, tog eller taxa, for at komme til Interlagos-banen fra centrum af São Paulo, 25 km væk. Men at leje en bil fra Avis i Guarulhos Lufthavn, en køretur på 64 km, er en af de nemmeste måder til at komme til Interlagos-banen.

Vejret i São Paulo
Du kan forvente godt vejr i São Paulo i juli med gennemsnitlige temperaturer på 23 grader og kun 3 dages regn i hele måneden.

Hvilken lufthavn ligger tættest på Interlagos?
Der er tre lufthavne i São Paulo, to af dem, Campo de Marte og Congonhas, tilbyder regionale flyvninger, mens Guarulhos Lufthavn er et vigtigt knudepunkt for internationale flyselskaber ca. en times kørsel fra banen.

Hvordan ser Interlagos-banen ud?
Interlagos blev bygget i 1940'erne og er en krævende og kuperet racerbane med mange sving.

Højdepunktet ved Interlagos-banen?
Interlagos-banen køres mod uret. Højresvinget Ferradura har en ujævn overflade og betragtes som et af de sværeste sving i motorløb.

Planlægger du en bilferie i området ved São Paulo?
Føler du dig inspireret af begivenhederne på Interlagos? São Paulo er måske den største by på den sydlige halvkugle, men hvis du udforsker denne region i Brasilien med lejebil, vil du opleve masser af variation fra bjerge til skove og strande, hvor et af højdepunkterne er en køretur langs kysten mellem Sao Paulo og Rio de Janeiro.

Køb billetter: Få mere at vide:

Luftfoto af racerbanen Circuit of the Americas Formula One som ligger lige uden for centrum af Austin, Texas, taget fra en højde på ca. 365 meter.

Lonestar Le Mans, Cota, Texas, USA – 1. september

Hvor ligger Lonestar Le Mans?
Lonestar Le Mans afholdes på Circuit of the Americas i Austin, Texas, USA. Racerbanen strækker sig over ca. 600 hektarer i bakkerne uden for Austin.

Sådan kommer du til Circuit of the Americas (COTA)
Lonestar Le Mans-banen ved Circuit of Americas, ligger 29 km sydøst for centrum af Austin, Texas. Lej en bil fra Avis i Austin, og kør ud til banen på under 30 min. langs 71 E-motorvejen.

Vejret i Austin, Texas
Der vil bogstaveligt talt være tændt for varmen, når FIA WEC når sjette etape i Austin, Texas, med gennemsnitlige daglige maksimumstemperaturer på 32 grader i september.

Hvilken lufthavn ligger tættest på Circuit of the Americas
Den lufthavn, der ligger tættest på Circuit of the Americas er en kort køretur på 15 min. fra Austin Bergstrom Lufthavn, hvor du finder et Avis-biludlejningskontor. 

Hvordan ser Circuit of the Americas ud?
Banen åbnede i 2012 og er designet af Hermann Tilke og betragtes som en god, hurtig, teknisk udfordrende bane med en europæisk dimension.

Højdepunktet ved Circuit of the Americas?
Den forrygende stejle stigning op mod det første sving.

Planlægger du en bilferie i området ved Austin, Texas?
Føler du dig inspireret af begivenhederne på Circuit of Americas-banen? Der er masser af fantastiske køreture med din lejebil fra Avis Austin, fra byferier til køreture langs kysten og til naturreservater. Her er en fantastisk bilferie ud fra Austin, Texas, som WEC-fans vil elske.

Køb billetter: Få mere at vide:

Foto af Fuji-bjerget taget fra Fuji Speedway

Fuji, Japan – 15. september

Hvor ligger Fuji Speedway-banen?
Fuji Speedway-banen, der er vært for syvende etape af FIA WEC 2024, ligger ved foden af Fuji-bjerget i byen Oyama i Suntō-distriktet, i præfekturet Shizuoka.

Sådan kommer du til Fuji-banen:
Fuji-banen ligger ca. 80 minutters kørsel fra centrum af Tokyo. Der er muligheder for at rejse med offentlig transport, herunder bus eller tog, men disse vil indebære en taxatur til banen på den sidste del af rejsen. Du kan også leje en bil fra Avis i Tokyo for at være mere fleksibel.

Vejret i Fuji
I slutningen af september vil temperaturerne ligge på ca. 20-27 grader, men vær opmærksom på, at der er høj risiko for regn med et gennemsnit på 12 dage i løbet af måneden, og vejret kan blive en faktor under selve løbet.

Hvilken lufthavn ligger tættest på Fuji Speedway-banen?
Den lufthavn med Avis-biludlejningskontor, der ligger tættest på Fuji Speedway, Oyama er Tokyo Haneda Lufthavn, en køretur på 104 km, som vil tage ca. 1 time og 24 minutter.

Hvordan ser Fuji Speedway-banen ud? 
Banen blev bygget i 1965, men ombygget af Hermann Tilke i 2005, og på en klar dag har du en fin udsigt over Fuji-bjerget fra tribunerne.

Højdepunktet ved Fuji Speedway-banen?
Fantastiske faciliteter for tilskuere, herunder en utrolig udsigt fra tribunerne.

Planlægger du en køretur rundt om Fuji?
Det fantastiske landskab kombineret med efterårsfarver i september og oktober, samt den syvende etape i FIA WEC kombineret med en køretur rundt om Fuji-bjerget, er en oplevelse, du ikke må gå glip af. 

Køb billetter:
Få mere at vide, og køb billetter

Gate i Pit Lane ved Bahrain International Circuit, åben-hjulet enkeltsæde-racerbil Racerbane.

Bahrain International Circuit, Bahrain – 2. november

Hvor er Bahrain International Circuit?
Bahrain International Circuit er omgivet af Sakhir-ørkenen og ligger tæt på kysten i Kongeriget Bahrain.

Sådan kommer du til Bahrain International Circuit
For at komme til Bahrain International Circuit skal du afhente en lejebil fra Avis i Bahrain Internationale Lufthavn Muharraq, en nem køretur på 40 minutter

Vejret i Bahrain
Forvent strålende solskin med temperaturer i de høje 20'ere.

Hvilken lufthavn ligger tættest på Bahrain International Circuit?
Den lufthavn, der ligger tættest på Bahrain International Circuit er Bahrain Internationale Lufthavn, som ligger 40 km væk.

Hvordan ser Bahrain International Circuit ud?
Bahrain International Circuit, der er designet af Hermann Tilke, er en teknisk krævende bane, som afholdte sit første Formel Grand Prix i 2004. Racerkørere skal kæmpe med vind- og vejrændringer plus kørsel under projektører.

Højdepunktet ved Bahrain International Circuit:
To sving – et skarpt venstresving ved 10 og derefter en forrygende tur gennem sving 12.

Planlægger du en køretur fra Bahrain?
Føler du dig inspireret af begivenhederne på Bahrains racerbane? Fra ørkenen til kysten er der nogle fantastiske køreture rundt om Bahrain for at fuldende din rejse til FIA WEC i din lejebil fra Avis i Bahrain.

Køb billetter
Få mere at vide om FIA WEC Bahrain her.